14 Ekim 2008 Salı

Mısır Unlu Peynirli-Kaşarlı Poğaça

Blogu okuyanlar şimdi diyecekler ki bu tarifi kısa süre önce yayınlamamış mıydı? Benim cevabım hayır :) Niye mi? Çünkü daha önce yayınlanan Mısır Unlu Patatesli Poğaça tarifiyle birbirinden çok farklı, hem malzeme içeriği hem de oranları oldukça farklı.Neyse lafı fazla uzatmadan tarife geçeyim.

Son bir şey daha bu tarif tecrübelerime dayanarak tamamıyla tarafımdan uydurulmuştur.Bu tip poğaçaları yapanlar bilirler,işin içinde kabartma tozu bulunan bir tarifte çoğunlukla yoğurt kullanılır,eğer maya ile kabartılacak ise süt kullanılır,ben bu geleneği tersine çevireyim dedim ve kabartma tozu kullandığım bu poğaçada süt kullanmayı tercih ettim.Bu ölçülerle 12 adet poğaça çıkıyor.

Malzemeler
Hamuru için
  • 1 çorba kaşığı becel light margarin*
  • 1 çay fincanı süt
  • 1/2 çay fincanı mısır yağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 çay fincanı buğday unu
  • 1 çay fincanı mısır unu

İç harcı için

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Rendelenmiş beyaz peynir
  • Yumurta akı

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörekotu
Yapılışı

Tüm hamur malzemeleri karıştırılır,yoğrulur.Hamur 10-15 dk dinlendirilir.Hamurdan parçalar kopartılarak,bir kısmına yumurta akı ile karıştırılan kaşar peynirli harç,bir kısmına da yine yumurta akı ile karıştırılan beyaz peynirli harç koyularak, istenilen şekil verilir,üzerine yumurta sarısı sürülür,susam ve çörekotu serpilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25-30 dk pişirilir.

* Bu yazıda adı geçen ürünlerin tanıtımı için bir ücret alınmamıştır.