12 Ekim 2008 Pazar

Kakaolu Topkek


Bu tarif Zuhal Yalçın'ın Karnavalı'ndan.Yemek programlarını izleyenler veya internette blogları takip edenler onu mutlaka tanırlar.Blogunda gezerken rastladığım bu topkeki tereddütsüz denedim ve sonuçtan çok memnun kaldık.Ellerine sağlık.
Tarifi birebir uyguladım ama linke yönlendirmek yerine, arşivimde bulunmasını istediğim için buraya yazıyorum.
Malzemeler
  • 1 Yumurta
  • 1/2 çay fincanı süt
  • 1/4 çay fincanı sıvı yağ
  • 1/2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 çay fincanı+1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay fincanı un
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1,5 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • Bir fiske tuz

Yapılışı

Yumurta,süt,yoğurt mikserle iyice çırpılıp köpürmesi sağlanır.Şeker de ilave edilir ve çırpılır.Diğer yanda bütün kuru malzemeler karıştırılıp elekten geçirilir(un,kabartma tozu,kakao ve tuz).Yumurta,süt,yoğurt,şeker karışımına ilave edilip mikserin düşük hızında çırpılır ve en son sıvı yağ ilavesi yapılır ve kalıplara alınır.Önceden ısıtılan 170 derece fırında 35 dk kadar pişirilir.Arzuya göre içine vişne taneleri eklenebilir ya da fırından çıkarmadan 1-2 dk önce damla ya da çakıl çikolataları üzerine yerleştirip tekrar fırınlanabilir (erimelerine çok müsade etmeden).