7 Ekim 2008 Salı

Mısır Unlu Patatesli Poğaça

Havalar soğuyunca sıcacık bir çay kadar iyi gelen birşey var mı insana,ama çayın yanında illaki yiyecek birşey olması kaydıyla.Böyle soğuk günlerden bir gün internette sürekli takip ettiğim Mutlu Tariflerde rastladığım mısır unlu poğaça tarifinden esinlenerek yaptım bu poğaçayı ve sonuç bloga koymaya değecek kadar güzel olduğu için de yayınlamaya karar verdim.Aslında bu poğaça tarifi bildiğiniz yoğurt,sıvıyağ ile hazırlanan ve annelerden çocuklarına geçen klasik poğaça tarifi.Bir süre önce sıvıyağ yerine margarin ile denediğim Zeytinli Poğaça tarifiyle de hemen hemen aynı olan bu tarifteki en büyük değişiklik içindeki mısır unu.Neyse lafı amma uzattım.Artık sadede gelip tarife geçiyorum :)

Malzemeler
  • 2-3 avuç mısır yağı
  • 2-3 avuç mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ(oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı yoğurt suyu
  • 2-3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1/2 pk kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar buğday unu

İç harcı

  • 1-2 adet haşlanmış patates(rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 çay kaşığı taze çeklmiş karabiber
  • Tuz

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Yapılışı

Tüm malzemeler karıştırılır,yoğrulur.Un miktarı , hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar eklenir.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılır,elde açılır,ortasına hazırlanan iç harç koyularak, D şeklinde kapatılır.Üzerine yumurta sarısı sürülür,susam serpilir.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25-30 dk pişirilir.