19 Ekim 2008 Pazar

Halamın Meşhur Islak Keki

Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 25 gr kakao
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Yapılışı

Yumurta ve şeker çok iyi çırpılır.Rengi beyazlaşınca,süt ve sıvıyağ eklenerek çırpmaya devam edilir.Daha sonra kakao eklenerek iyice karıştırılır.Bu karışımdan 1 su bardağı kadar sıvı ayrılır.Kalan kısma un,kabartma tozu ve vanilya eklenerek mikserin en düşük ayarında çırpılır.Karışım,yağlanmış ve unlanmış kalıba dökülerek önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 35-40 dk pişirilir.Sıcakken ya da ılıkken ayrılan sıvı karışım dökülerek,kek soğuduktan sonra servis edilir.

Bu tarif sevgili küçük halamdan,kendisine teşekkür ediyorum ve bu vesileyle rahmetli amcamızı da anıyorum.