21 Ekim 2008 Salı

Damla Sakızlı Muhallebi

Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1 kahve fincanı buğday unu
  • 1 kahve fincanı pirinç unu
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 1/2 kahve fincanı mısır nişastası
  • 1 paket damla sakızı
Yapılışı
Kuru malzemeler bir tencerede karıştırılır. Süt azar azar ilave edilerek çırpmaya devam edilir. Karışımda topak kalmayınca tencere ocağa alınarak muhallebi pişirilir. Üzeri göz göz olunca içine dövülmüş damla sakızı ilave edilerek karıştırılır. Kaselere boşaltılan muhallebi, soğuduktan sonra buzdolabında bekletildikten sonra servis edilir.
Bu tarif,tarafımdan uydurulmuştur.
Not: Sevgili Gül Esra'nın önerisiyle eğer daha akışkan yani puding kıvamlı olmasını istiyorsanız,pirinçunu miktarını azaltabilir ya da nişastayı hiç kullanmayabilirsiniz.Kendisine teşekkür ediyorum.