4 Ağustos 2008 Pazartesi

Sodalı Börek

Daha önce benzer bir böreği farklı iç harç ile yapmıştım ama bu kez daha kabarık oldu nedense.

Malzemeler

  • 5 yufka
  • 1 şise maden suyu
  • Sıvıyağ
  • Beyaz peynir
  • 2 yumurta
  • Susam

Yapılışı

Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. İlk yufka kenarları dışarı gelecek şekilde sarkıtılarak serilir.Sıvıyağ ve maden suyu sürülür, harcın 1/3 'i koyulur. 2.yufka serilip aynı işlem tekrarlanır ve hazırlanan harcın 1/3 'i konur. 3.yufka serilir yine sodalı karışım sürülür ve yine harcın 1/3 'i koyulur. 4.yufka serilir,soda-sıvıyağ sürülür. İlk yufkanın dışarıda kalan kenarları en üste kapatılır.Yumurtalar çırpılır,sodanın kalanı ile karıştırılır.Böreğin üstüne sürülür ve pişirmeden önce dilimlenir.Üzerine susam serpilir.200 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dk pişirilir.