- 5 yufka
- 100 gr beyaz peynir
- 5-6 adet küçük (haşlamalık) patates
- 1 şise soda / maden suyu
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 2 yumurta
- Susam,çörekotu
Yapılışı
Patates haşlanır,ılınınca rendelenir,peynirle karıştırılır.Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir(veya yağlanır).İlk yufka kenarları dışarı gelecek şekilde sarkıtılarak serilir.Sıvıyağ ve maden suyu sürülür.2.yufka serilip aynı işlem tekrarlanır ve hazırlanan harcın yarısı konur.3.yufka serilir yine sodalı karışım sürülür ve harcın kalanı yayılır.4.yufka serilir,sodalı karışım sürülür.İlk yufkanın dışarıda kalan kenarları en üste kapatılır.Yumurtalar çırpılır,sodanın kalanı ile karıştırılır.Böreğin üstüne sürülür ve pişirmeden önce dilimlenir.Üzerine susam ve çörekotu serpilir.200 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dk pişirilir.