- 3 yufka
- 3 yumurta
- 1/2 paket margarin
- 1 demet maydanoz
- 250 gr beyaz peynir
- Soğuk su
- Çörekotu(isteğe bağlı)
Yapılışı
Yağı eritilir. Yumurtalarla iyice çırpılır. Yufka serilir, üzerine iyice harç sürülür. 4 eşit parçaya bölünür. Maydanozu ince kıyılır, peynir ezerek karıştırılır. Bu iç malzemesinden 1 yemek kaşığı kadar uç kısma koyup rulo yapılır. Tepsiye dizilir. Bütün yufkalar bitirdikten sonra yufkaların üzerini örtünceye kadar soğuk su koyulur. 20 dakika bekletilir. Kuru bezin üzerine çıkarılır. Yumurta sarısı sürüp fırına verilir. İstenirse çörekotu serpilebilir.