14 Haziran 2007 Perşembe

Çikolatalı Pasta..


Malzemeler

Pandispanya için
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 300 gr un
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • Çikolata sosu

Yapılışı

Pandispanya için un bir kaba elenir;pudra şekeri,kakao,vanilya ve kabartma tozu eklenir,karıştırılır.Diğer tarafta yumurtalar çırpılır,süt eklenir ve karıştırılır.Daha sonra kuru malzemelere,çırpılmış yumurta ve süt karışımı eklenerek tahta bir kaşık yardımıyla yavaş yavaş malzemeler birbirine yedirilir.24 cm.lik kek kalıbı yağlanır,zemine yağlı kağıt serilir.Pandispanya karışımı kalıba dökülür.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30 dk pişirilir.Üzeri için hazır çikolata sos pişirilir.Soğumaya bırakılır.Kek fırından çıktıktan sonra ılık hale gelince üzerine çikolata sosu dökülür (İstenirse ortadan enine ikiye kesilir.Her iki tarafı da sütle ıslatılır.Arasına çikolata sos sürülür.Diğer parça üzerine kapatılarak üzerine de çikolata sos sürülür). Arzuya göre rende çikolata ile de süslenebilir.Soğuduktan sonra servis edilir.