6 Haziran 2008 Cuma

Çikolatalı Muzlu Pasta

Malzemeler

Pandispanya için:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 3-4 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için:

  • 1 küçük paket krema(200 ml)
  • 200 gr çikolata

Arasına:

  • 1 su bardağı süt
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • Muz(dilimlenmiş)

Üzeri için:

  • Çekilmiş ceviziçi

Yapılışı

Yumurta ve şeker çok iyi çırpılır.Rengi beyazlaşınca un,kakao,kabartma tozu,vanilya elenerek eklenir,mikserle düşük devirde çırpılır.Karışım yağlanıp unlanmış 24 cm.lik kelepçeli kalıba dökülür,önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dk pişirilir (Bu tarif klasik pandispanya tarifinin un miktarı arttırılarak hazırlanmıştır.Kremasının yani ganajın yapılışından da daha önce bahsetmiştim).

Pandispanya ortadan ikiye bölünür ve her iki parçada hazırlanan şekerli süt ile ıslatılır, alttaki parçanın üzerine krema yayılır,muz dilimleri kremanın üzerine dizilir,pandispanyanın diğer parçası üzerine kapatılırak kalan krema üstüne ve kenarlarına sürülür,en üste ceviz serpilir.Buzdolabında 3-4 saat bekletildikten sonra servis edilir.