14 Mart 2008 Cuma

Çikolatalı Vişneli Pasta

Malzemeler
  • 3 yumurta,oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Islatmak için

  • 1/2 çay fincanı süt
  • 1 çay kaşığı toz şeker

Üzeri için

  • Vişne parçalı çikolatalı puding
  • 1,5 su bardağı süt
  • Serpmek için kakao

Yapılışı

Yumurta ve şeker çok iyi çırpılır.Rengi beyazlaşınca un ve kakao eklenerek tahta kaşıkla yavaşça karıştırılır.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 20 dk pişirilir.Pandispanya ılınmaya bırakılırken diğer tarafta kreması hazırlanır.Puding 1,5 bardak süt ile pişirilir.Puding piştikten sonra 1 çay kaşığı margarin eklenir ve mikser yardımıyla çırpılır.Pandispanya soğuduktan sonra spatula yardımıyla üzerine puding yayılır ve kakao serpilir.