- 5 su bardağı un
- 1/2 paket yaşmaya
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Yaklaşık 3 çay bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Üzeri için zeytinyağ
İç harcı
- Kaşar rendesi
- Dilimlenmiş sucuk
- Kavurma
Yapılışı
Un elenir,ortası havuz gibi açılır.Kenarlarına şeker ve tuz serpilerek ortasına yaşmaya konur,ılık süt yavaş yavaş eklenerek maya elle ezilerek eritilir.Sıvıyağ eklenir ve hamur kıvama gelene kadar su eklenir.Yaklaşık 1 saat dinlendirilir.Hamur önce dörde,sonra da her parça 2 ye bölünür,pide şekli için uzunlamasına açılır.Bunun üzerine önce kaşar rendesi ve sucuk koyularak ya da önce kaşar rendesi ve kavurma koyularak 180 derece ısıtılmış fırında 30-35 dk pişirilir.Fırından çıkar çıkmaz bir fırça yardımıyla kenarlarına zeytinyağ sürülerek sıcak servis edilir.
Not:Bu tarif Oktay Usta'nın Ispanaklı Pide tarifi nden uyarlanmıştır.