13 Mart 2008 Perşembe

Kaşarlı&Sucuklu Pide

Malzemeler
  • 5 su bardağı un
  • 1/2 paket yaşmaya
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Yaklaşık 3 çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Üzeri için zeytinyağ

İç harcı

  • Kaşar rendesi
  • Dilimlenmiş sucuk
  • Kavurma

Yapılışı

Un elenir,ortası havuz gibi açılır.Kenarlarına şeker ve tuz serpilerek ortasına yaşmaya konur,ılık süt yavaş yavaş eklenerek maya elle ezilerek eritilir.Sıvıyağ eklenir ve hamur kıvama gelene kadar su eklenir.Yaklaşık 1 saat dinlendirilir.Hamur önce dörde,sonra da her parça 2 ye bölünür,pide şekli için uzunlamasına açılır.Bunun üzerine önce kaşar rendesi ve sucuk koyularak ya da önce kaşar rendesi ve kavurma koyularak 180 derece ısıtılmış fırında 30-35 dk pişirilir.Fırından çıkar çıkmaz bir fırça yardımıyla kenarlarına zeytinyağ sürülerek sıcak servis edilir.

Not:Bu tarif Oktay Usta'nın Ispanaklı Pide tarifi nden uyarlanmıştır.