Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 2 çorba kaşığı seker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaşmaya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yumurta
- 2 çorba kaşığı eritilmiş becel margarin
Üzeri için
- Yumurta sarısı+sıvıyağ
Yapılışı
Un elenir,ortası havuz gibi açılır.Kenarlarına şeker ve tuz serpilerek ortasına yaşmaya konur,ılık süt yavaş yavaş eklenerek maya elle ezilerek eritilir.Eritilmiş olan yağ ve yumurta eklenerek yoğrulur.Hamurdan parçalar kopartılarak,her parça 3'e bölünür ve örgü şekli verilir,tepsiye dizilir,tepsi mayası için bir süre bekletilir.Üzerine çok az sıvıyağ ile karıştırılan yumurta sarısı sürülür.180 derece ısıtılmış fırında 20 dk pişirilir.
Not:Boyutu yapan kişye bağlı olmakla birlikte,ortalama 10-12 adet poğaça elde edilmektedir.