Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 çorba kaşığı pirinç unu(yerine 4 kaşık mısır nişastası kullandım)
- 2 yumurta akı
- Üzeri için pudra şekeri
Yapılışı
Yarım bardak soğuk süt ile nişasta karıştırılır.Süt şekerle kaynatılır.Nişastalı karışım süte karıştırılıp pişirilir.Bu muhallebinin yarısı ısıya dayanıklı fırın kaplarına boşaltılır.Geri kalanı hafif ateşte iken, iki yumurta akı bir fiske tuz ile çırpılırak kar haline getirilir.Ateşteki muhallebi yumurta aklarına ilave edilip karıştırılır.Isıya dayanıklı fırın kaplarının üzerine doldurulur, üzerlerine biraz pudra şekeri elenir.Fırın tepsisine dizilir,tepsinin içine sıcak su eklenir.Fırının ızgarası yakılarak üstleri kızartılır.Soğuyunca servis edilir.
Not: Gönül Candaş tarifidir.