- 4 yufka
- 250 gr kıyma
- Tuz
- 1 çay bardağı ekmek içi
- 1/2 şişe maden suyu
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta sarısı
Yapılışı
Bir yufka tezgaha serilir.Sıvıyağ ve maden suyu bir kasede karıştırılarak yufkaya sürülür.2.yufka üzerine serilip yine sıvıyağ ve maden suyu karışımı sürülür ve yufkalar 8 eşit parçaya kesilir.Ufalanmış ekmek içi ve kavrulmuş kıyma,tuz karıştırılarak hazırlanan harç en başa koyulur.Kenarlarından kapatılarak en uca kadar yuvarlanır.Tepsiye yağlı kağıt serilir ve börekler dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 200 derecelik fırında 25-30 dk,üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.