10 Haziran 2008 Salı

KOKO

Malzemeler

  • 3 yumurta akı
  • Bir fiske tuz
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri(miktar arzuya göre arttırılabilir)
  • 1,5 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 çorba kaşığı tepeleme un

Yapılışı

Yumurta akları bir fiske tuz ile kar gibi oluncaya kadar çırpılır.Daha sonra pudra şekeri azar azar eklenerek mikserin düşük devrinde çırpmaya devam edilir. Hindistan cevizi ve un da eklenerek karıştırmaya devam edilir.Tepsiye yağlı kağıt serilerek, hazırlanan karışım sıkma torbası yardımıyla tepsiye aralıklı ve azar azar koyulur ya da elle şekil verilebilir. Önceden ısıtılmış 150 derecedeki fırında 30 dk kadar pişirilir (Oktay Usta benzer bir tarif için pişirme süresini 180 dercede 15 dk olarak belirtmiş,bir daha ki sefer öyle de denemeyi düşünüyorum).

Not: Bu tarif EMİNE BEDER'den alınmış olup,damak tadına göre yeniden düzenlenmiştir.Kişisel fikrim 1 gün dinlenince daha lezzetli olduğu yönünde.