12 Haziran 2008 Perşembe

Şokola

Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı pirinçunu(ben ekledim)
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1,5 çorba kaşığı kakao
  • 20 gr çikolata(küçük paketin yarısı)

Yapılışı

Süt,şeker,pirinçunu,kakao ve çikolata bir tencerede kaynatılır.Diğer tarafta nişasta yarım kahve fincanı su ile çırpılır ve sütlü karışım kaynadıktan sonra, çırpılmaya devam edilerek azar azar bu karışıma eklenir. Pişen muhallebi kaselere boşaltılır.Birkaç saat buzdolabında bekletildikten sonra servis edilir.

Not:Bu tarif Oktay Usta'nın Krem Şokola tarifinden yola çıkılarak tarafımdan hazırlanmıştır.