13 Nisan 2008 Pazar

Labne Peynirli&Zeytinezmeli Poğaça


Bu tarif, benim bilinen mayalı poğaça tarifimden geliştirdiğim bir tarif. İnternette gördüğüm labne peynirli poğaça tarifleri genelde kabartma tozu kullanılarak yapılmış, bense böyle denemeye karar verdim.Sonuç mu? Öğrenmek için denemek gerek ama, kesinlikle çok lezzetli :)

Malzemeler
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 paket yaş maya
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 kutu labne peyniri
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Üzeri için
  • Yumurta sarısı+sıvıyağ
  • Çörekotu

Yapılışı

Un elenir,ortası havuz gibi açılır.Kenarlarına şeker ve tuz serpilerek ortasına yaşmaya konur,ılık süt yavaş yavaş eklenerek maya elle ezilerek eritilir.Sıvıyağ ve labne peyniri eklenerek yoğrulur.Mayalanması için 1,5 saat kadar sıcak bir ortamda bekletilir.Daha sonra hamurdan parçalar kopartılarak elde açılır,zeytinezmesi sürülerek kapatılır ve yuvarlak bir şekil verilir.20 dk kadar tepsi mayası için bekletildikten sonra,üzerine çok az sıvıyağ ile karıştırılan yumurta sarısı sürülür, çörekotu serpilir.190-200 derece ısıtılmış fırında 20 dk kadar pişirilir.

Not:15 adet çıkıyor.