17 Nisan 2008 Perşembe

Pratik Krembrule

Malzemeler
  • 1 küçük paket krema
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • Bir fiske tuz

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Yapılışı

Krema, süt ve vanilya bir tencerede kaynatılır.Diğer tarafta yumurta,bir fiske tuz ile çırpılır ve toz şeker ilave edildikten sonra beyazlaşıncaya kadar iyice çırpılır. Sütlü karışım kaynadıktan sonra, yumurtalı karışım çırpılmaya devam edilerek azar azar bu karışıma eklenir. Isıya dayanıklı kaplara boşaltılır.Fırın tepsisine yerleştirilir ve tepsinin içine sıcak su koyulur.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirilir.Fırından çıkardıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpilip fırın ızgara konumuna getirilir ve üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.Soğuduktan sonra servis edilir.