12 Nisan 2008 Cumartesi

Supangle

Peki bu kadar keki yaptık da, "kalan kekleri değerlendirmenin bir yolu var mı?" diye soran siz sevgili takipçilerim için lezzetli ve hafif bir sütlü tatlı...

Malzemeler
  • 1 lt süt (bir kahve fincanı kadar ayırın)
  • 2-2,5 kahve fincanı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 1 yumurta sarısı
  • Bitter çikolata(ben evde olan sütlü çikolatadan da ekledim)
  • 5-6 dilim kek

Yapılışı

Kuru malzemeler tencereye alınır,karıştırılır.Yumurta sarısı eklenir karıştırılır.Süt azar azar eklenerek karıştırılır ve tencere ocağa alınır.Kaynayana kadar çırpma teliyle karıştırma işine devam edilir.Piştikten sonra parçalara ayrılan çikolata ilave edilir ve eriyene kadar karıştırılır.Diğer tarafta ufalanan kek parçaları ile 1 litre sütten ayırdığımız 1 kahve fincanı süt karıştırılır ve supanglenin servis edileceği kaselerin zeminine paylaştırılır.Üzerine pişen muhallebisi dökülerek soğumaya bırakılır.Soğuduktan sonra üstüne çekilmiş fındık serpilerek servis edilir.

Not: 6 kişilik.