10 Nisan 2008 Perşembe

Yağsız Kakaolu&Çikolatalı Kek

Bir önceki kek tarifinde hem sıvıyağ hem de margarini bir arada kullanınca,"hiç yağ kullanılmayan kek tarifi yok mu?" diye veryansın eden sevgili takipçilerim için...

Malzemeler

  • 3 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bitter çikolata

Yapılışı

Yumurta ve şeker çok iyi çırpılır.Rengi beyazlaşınca un,kabartma tozu ve kakao eklenerek çırpma teliyle karıştırılır.Karışım yağlanmış ve unlanmış baton kalıba dökülür,içine çikolata parçaları eklenir ve önceden ısıtılmış 160-170 derecelik fırında 20-25 dk pişirilir.