2 Temmuz 2007 Pazartesi

Peynirli Mayalı Poğaça

Malzemeler

  • 1 paket yaşmaya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • Beyaz peynir
  • Üzeri için yumurta sarısı
  • Çörekotu

Yapılışı

Un elenir,ortası havuz gibi açılır.Kenarlarına şeker ve tuz serpilerek ortasına yaşmaya konur,ılık süt yavaş yavaş eklenerek maya elle ezilerek eritilir.Sıvıyağ eklenir ve hamur ele yapışıp bırakacak kıvama gelene kadar un eklenir.Yaklaşık yarım saat dinlendirilir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır,top şeklinde yuvarlanır,ortasına başparmakla bastırılarak çukur oluşturulur.Bunun içine beyaz peynir koyularak,yuvarlanır.Üzerine yumurta sarısı sürülür.200 derece ısıtılmış fırında 20 dk pişirilir.