- 3 yufka
- 1 şişe Maden suyu
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Kıyma
- Ekmekiçi
- 2 yumurta
- Susam
Yapılışı
Tepsi yağlanır.İlk yufka kenarları dışarı gelecek şekilde sarkıtılarak serilir.Sıvıyağ ve maden suyu sürülür.2.yufka parçalanarak yarısı serilip sıvıyağ ve maden suyu sürülür ve hazırlanan harc(kavrulmuş kıyma ve ekmekiçi karıştırılır,tuz karabiber eklenir) ın yarısı konur,yufkanın diğer yarısı serilir sıvıyağ ve maden suyu sürülür.3. yufka da parçalanarak yarısı serilir,aynı işlemler tekrarlanır ve harcın kalan kısmı yayılır ve yufkanın kalanı serilerek sıvıyağ ve maden suyu sürülür.İlk yufkanın dışarıda kalan kenarları en üste kapatılır.Yumurtalar çırpılır,sodanın kalanı ile karıştırılır.Böreğin üstüne sürülür ve pişirmeden önce dilimlenir.Üzerine susam serpilir.200 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dk pişirilir.