6 Temmuz 2007 Cuma

Çikolatalı Pratik Pasta

Malzemeler
  • Kakaolu hazır pasta tabanı (2 katlı)
  • Kakaolu çikolata parçalı puding
  • Puding için 1,5 su bardağı süt
  • Keki ıslatmak için 3/4 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı nescafe
  • 2 adet küp şeker
  • Arasına damla çikolata
  • Üzeri için fildişi çikolata

Yapılışı

Puding 1,5 bardak süt ile pişirilir,ılınmaya bırakılır.Diğer tarafta da ılık sütün içerisine nescafe ve şeker ilave edilerek,pasta tabanının her iki tarafı da ıslatılır.Hazırlanan puding pastanın alt katına yayılır ve arasına damla çikolata konur.Diğer parça üzerine kapatılarak pudingin geri kalanı yayılır,kenarları da sıvanarak üzerine fildişi çikolata rendelenir.Yarım saat kadar buzdolabında bekletildikten sonra servis edilir.