10 Temmuz 2007 Salı

Pratik Tavuk Göğsü

Malzemeler
  • 1 kg süt
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 paket margarin
  • 1,5 su bardağı tozşeker
  • 2 çorba kaşığı pirinçunu
  • Vanilya

Yapılışı

Margarin eritilir.Un eklenir,kısık ateşte krema kıvamı gibi akışkan hale gelene kadar,5 dakika kadar kavrulunca ocak kapatılarak ılınmaya bırakılır,ara ara karıştırılır.Daha sonra diğer malzemeler eklenerek karıştırılır ve ocakta kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.Diğer tarafta, yarım paket bisküvi ve bir avuç ceviz parçalayıcıda kıyılır ve dikdörtgen bir borcamın zeminine serilir.Tavuk göğsü ılınınca mikserle 4-5 dakika kadar karıştırıldıktan sonra borcama yayılır.Buzdolabında bekletildikten sonra servis edilir.