12 Temmuz 2007 Perşembe

Uluslararası Şefler..(III)

Günümüzde ünü kıtaları aşmış, yetenekli ve hızlı şeflerden biri de Emeril Lagasse ..Bugün Amerika'da 9 restoranı var..Birçok ödül almış,tv şovu yapmış ve yemeklerinin beğenilmesinin yanısıra çok da sevilen bir şef..Web sitesinden birçok tarife ulaşmak mümkün, ancak tariflerin sunum fotoğrafları mevcut değil,o yüzden siteden bulabildiğim fotoğraflardan birkaçı..


Sebzeli Makarna



Sufle


Çilekli Krem

Malzemeler

  • 1 sade pandispanya keki,pişirin ve soğutun
  • 1 paket krem peynir,oda sıcaklığında
  • 1 koyulaştırılırmış süt
  • Limon suyu
  • 4 çay kaşığı badem likörü veya badem ekstresi
  • İki buçuk kap dilimlenmiş taze çilek
  • 1 kap yoğun krema
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Süslemek için sapları koparılmış çilek

Yapılışı

Pandispanya testereli bir bıçakla dikkatlice parçalara kesilir.Başka tarafa alınır.Krem peynir çırpılır, süt eklenir. Limonsuyu ve likör karıştırılır, kek parçaları ve çilekler nazikçe bir araya getirilir.Çilekle karıştırılan kek bir gece (8 saat) buzdolabında bekletilir.Krema çırpılarak yoğunlaştırılır.Pudra şekeri ve likör karıştırılır,krem formunu alana dek çırpılır.Donmuş kek,krema ve çileklerle süslenir.1 saat buzdolabında bekletilerek servis edilir.