Sebzeli Makarna
Sufle
Çilekli Krem
Malzemeler
- 1 sade pandispanya keki,pişirin ve soğutun
- 1 paket krem peynir,oda sıcaklığında
- 1 koyulaştırılırmış süt
- Limon suyu
- 4 çay kaşığı badem likörü veya badem ekstresi
- İki buçuk kap dilimlenmiş taze çilek
- 1 kap yoğun krema
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- Süslemek için sapları koparılmış çilek
Yapılışı
Pandispanya testereli bir bıçakla dikkatlice parçalara kesilir.Başka tarafa alınır.Krem peynir çırpılır, süt eklenir. Limonsuyu ve likör karıştırılır, kek parçaları ve çilekler nazikçe bir araya getirilir.Çilekle karıştırılan kek bir gece (8 saat) buzdolabında bekletilir.Krema çırpılarak yoğunlaştırılır.Pudra şekeri ve likör karıştırılır,krem formunu alana dek çırpılır.Donmuş kek,krema ve çileklerle süslenir.1 saat buzdolabında bekletilerek servis edilir.