- Yufka
- Mantar(doğranacak)
- Soğan (rendelenecek)
- Maydanoz(kıyılacak)
- Zeytinyağ
- Tuz,Baharat(Karabiber,pulbiber,kekik)
- Sıvıyağ,un,süt(beşamel sos hazırlanacak)
- Kaşar peyniri(dilimlenecek)
Yapılışı
Doğranmış mantar ısınan tavaya eklenen zeytinyağa ilave edilerek pişirilir.Suyunu çeken mantara soğan eklenerek beraber kavrulur,daha sonra maydanoz eklenerek karıştırılır,pişen sebzelere tuz ve baharatlar eklenerek oluşturulan iç harç rondoda çekilir.Diğer tarafta beşamel sos hazırlanarak rondodaki mantarlı harca eklenerek karıştırılır.Yufka serilir,üzerine hazırlanan harç sürülür,bir-iki dilim kaşar peyniri eklenerek gözleme şeklinde kapatılır ve tavada veya fırında çok az yağ ile pişirilir.Sıcak servis edilir.
* İstenirse herhangi bir börek sunumu da tercih edilebilir(Gül böreği,kalın sigara böreği vb.)
** Mantar rondodan geçirilmeden de kullanılabilir.
***Bu tarif blogumdaki Mantarlı Krepten esinlenilerek hazırlanmıştır.