İç Harcı
- 10-12 adet mantar
- 4 adet taze soğan ya da 1 adet küçük kuru soğan
- Maydonoz
- Zeytinyağ
- Tuz,karabiber,toz kırmızı biber,pul biber
Beşamel
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 çay bardağı süt
- Tuz,karabiber
Krep
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı un
- Tuz
- Sıvıyağ
Üzeri
- Kaşar rendesi
Yapılışı
Öncelikle soğan küçük küçük doğranır.Zeytinyağ tavaya konur,soğanlar eklenir.Kısık ateşte pişmeye bırakılır.Diğer tarafta mantarlar temizlenir,dilimlenir.Soğan kavrulunca tavaya eklenir,ince ince kıyılan maydanoz eklenir.Mantarlar pişince,tuz ve baharatlar eklenir ve harç bir tabağa alınır.Aynı tavanın içinde beşamel sos hazırlanır.Sıvıyağ ve un kavrulur,süt yavaş yavaş ilave edilir,pişince tuz ve karabiber eklenir, ocak kapatılır.Krep için yumurta çırpılır,süt eklenir,ikisi birlikte çırpılır.Tuz ve un eklenir,çırpılır.Krep tavasına 1 tatlı kaşığı sıvıyağ konur,ısınınca krep harcının yarısı dökülerek yayılır.Pişince,ortasına mantarlı harç,beşamel sos koyulur.Kenarları içeriye katlanır.Isıya dayanıklı fırın kabına alınarak üzerine kaşar rendesi serpilir.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının üst rafında kaşar eriyinceye kadar beklenir.Sıcak servis edilir.