23 Ekim 2008 Perşembe

Kıymalı Gül Böreği

Malzemeler
  • 3 yufka
  • 250 gr kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • Tuz,karabiber

Yufkalara sürmek için

  • Su+Sıvıyağ

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Bir kaç damla sıvıyağ
  • Susam

Yapılışı

Soğan rendelenir,az sıvıyağ ile kavrulur,içine kıyma eklenerek karıştırılır,kavrulur,tuz ve karabiber eklenir.Diğer tarafta aynı oranlarda su+sıvıyağ karıştırılır ve yufkalara sürülür.Yufkalar dörde bölünür.İç harç yufkanın geniş kenarına yayılarak yufka rulo yapılır ve içe doğru kıvrılarak gül şekli verilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür,susam serpilir ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yarım saat kadar pişirilir.Sıcak servis edilir.

Bu tarif daha önce farklı bir şekilde yapılarak yayınlanmıştı,bu sefer ki diğerinden daha farklı bir versiyon olduğu için yayınlamak istedim.Canım Anneme tarif için teşekkür ederim.