6 Eylül 2008 Cumartesi

Tavuklu Patlıcan

Malzemeler
  • 4-6 adet patlıcan
  • 1-2 adet tavuk göğsü
  • Soğan
  • Domates
  • Biber
  • Patates
  • Beşamel sos (*Tarif ayrıca verilecektir)
  • Kaşar peyniri(isteğe bağlı)

Yapılışı

Patlıcanlar közlenir,kabukları soyulur.Diğer tarafta tavuk göğsü minik küpler hainde doğranır.Tavada az yağ ile küp küp doğranan soğan kavrulur,tavuklar eklenir.Biber ve domates de küp küp doğranarak eklenir.Sotelenen iç harca biraz sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır.Közlenen patlıcanların ortası açılarak pişen tavuklu harç yerleştirilir.Hazırlanan beşamel sos üzerine dökülür(istenirse biraz pişirildikten sonra üzerine kaşar peyniri eklenip,eriyinceye kadar fırınlanabilir), etrafına ince doğranan patates serpilir,15 dk kadar 200 derece ısılı fırında pişirilir.

Bu tarif, Canım Arkadaşım Gül Esra'dan, kendisine teşekkürlerimi gönderiyorum.