7 Eylül 2008 Pazar

Patatesli Sodalı Börek

Börekler, hafif ve doyurucu olduğundan hem iftarda,hem iftardan sonra hem de sahurda tüketilebilecek bir alternatif olduğu için Ramazan sofralarının vazgeçilmezidir.Ben de değişik bulduğum bu tarifi paylaşmak istedim.

Malzemeler
  • 5 adet yufka
  • 1 şişe soda/maden suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2-3 yumurta
  • 5-6 adet patates,haşlanacak
  • Tuz

Yapılışı

Soda,yumurta,süt,sıvıyağ,yoğurt iyice çırpılır.Yufka tezgaha serilir,hazırlanan karışım sürülür,yuvarlak kenarlar biraz içeriye katlanarak büyük bir kare elde edilir.İçeri katlanan kenarların üzerine de karışımdan sürülerek iç harç kenara boydan boya yayılarak yufka rulo yapılır ve hafifçe büzdürülerek tepsiye yerleştirilir.Tepsinin büyüklüğüne göre tüm yufkalar kullanılıp aynı işlemler tekrarlanır.En son üzerine karışımın kalanı iyice sürülerek 200 derecelik fırında 30 dk kadar pişirilir.

Bu tarif Canım Annemden, o da üst komşusundan almış,her ikisine de teşekkürlerimi sunuyorum.