Malzemeler
- 1 su bardağı mercimek
- 4 su bardağı soğuk su
- 1 ortaboy soğan
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı un
- 1-2 su bardağı sıcak su
- Taze çekilmiş karabiber
- Tuz
Yapılışı
Mercimek yıkanır.Soğan irice doğranır ve 4 bardak su ile düdüklü tencerede 20 dk kadar haşlanır.Diğer tarafta yağ ve un kavrulur.Haşlanan mercimek blenderdan geçirilerek kavrulan una eklenir.Kıvamına göre 1,5-2 bardak sıcak su eklenir.Tuz ve taze çekilmiş karabiber eklenir ve kaynatıldıktan sonra sıcak servis edilir.Üzerine arzuya göre limon ve pulbiber eklenebilir.
Not: Bu tarif de sevgili Gül Esra'dan,teşekkürler arkadaşım.