8 Eylül 2008 Pazartesi

Mercimek Çorbası (I)

Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 4 su bardağı soğuk su
  • 1 ortaboy soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1-2 su bardağı sıcak su
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Tuz

Yapılışı

Mercimek yıkanır.Soğan irice doğranır ve 4 bardak su ile düdüklü tencerede 20 dk kadar haşlanır.Diğer tarafta yağ ve un kavrulur.Haşlanan mercimek blenderdan geçirilerek kavrulan una eklenir.Kıvamına göre 1,5-2 bardak sıcak su eklenir.Tuz ve taze çekilmiş karabiber eklenir ve kaynatıldıktan sonra sıcak servis edilir.Üzerine arzuya göre limon ve pulbiber eklenebilir.
Not: Bu tarif de sevgili Gül Esra'dan,teşekkürler arkadaşım.