9 Eylül 2008 Salı

Sahurda Pratik Bir Kahvaltılık

Sahurda, doyurucu olduğu için yumurta yenmesi,tahıllı ekmek tüketilmesi öneriliyor.Bu iki çeşit birleşince ortaya böyle lezzetli ve pratik bir tarif çıkıyor.
Malzemeler
  • 1 dilim tam tahıllı ekmek
  • 1 yumurta
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber,kırmızı biber

Yapılışı

Ekmeğin tam ortasından çay bardağı yardımıyla yuvarlak bir bölüm çıkarılır.Yapışmaz tava az yağ ile yağlanır,ekmek koyulur, ortasındaki boşluğa yumurta kırılır ve çok kısık ateşte yumurta pişirilir.Üzerine tuz ve istenen baharatlar serpilerek sıcak servis edilir.

Bu tarif, sevgili eşimin annesinden,kendisine teşekkür ediyorum.

Not: Ekmek için kare dilimli ekmek sunum için çok şık olacaktır. Kepekli, çavdarlı vb her türlü ekmek ile çok lezzetli olacaktır.