- 1 çorba kasesi yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 3 çorba kaşığı un
- 1-2 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pulbiber(acı sevmiyorsanız eklemeyin)
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Tuz
- Sıvıyağ
Yapılışı
Yoğurt,yumurta sarısı ve un bir tencereye koyularak iyice çırpılır.Daha sonra ocağın üzerine alınarak kaynayıncaya kadar su koymadan muhallebi gibi karıştırılarak biraz pişirilir.Kaynamaya başlayınca tencerenin üstüne 2 parmak kalana kadar yavaş yavaş sıcak su eklenir ve bu arada hızlıca çırpılmaya devam edilir.Kısık ateşte kaynayan çorba için diğer tarafta küçük bir sahanda sıvıyağda nane yakılır,pulbiber,toz biiber ve tuz eklenir.İyice kaynayan çorbaya yavaşça ilave edilen baharatlı karışım eklenince, çorba bir süre daha çırpılarak kaynatılır.Afiyet olsun.
Bu tarif eşimin sevgili annesinden,kendisine teşekkür ediyorum.
Not: İstenirse yumurta bütün olarak koyulabilir veya hiç yumurta koymadan da bu çorbayı yapmak mümkün.