28 Eylül 2008 Pazar

Mercimek Çorbası (II)

Malzemeler
  • 1 su bardağı mercimek
  • 3 su bardağı soğuk su
  • 1 ortaboy soğan
  • 1 çorba kaşığı ev yapımı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı ev yapımı domates salçası
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1-2 su bardağı sıcak su
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Tuz

Yapılışı

Soğan irice doğranır,2 çorba kaşığı yağ ile kavrulur.Salçalar eklenerek kavurma işlemine devam edilir. Mercimek yıkanır,süzülür ve tencereye eklenerek kavurmaya devam edilir.3 bardak su eklenerek, mercimekler iyice dağılana kadar kadar haşlanır(suyunu çekerse ve henüz mercimek dağılmamışsa ılık su ekleyerek haşlamaya devam edilir).Diğer tarafta yağ ile kuru nane yakılır.Haşlanan mercimek blenderdan geçirilerek,kıvamına göre 1,5-2 bardak sıcak su eklenir.Tuz ve taze çekilmiş karabiber eklenir,naneler eklenir ve kaynatıldıktan sonra sıcak servis edilir.Üzerine arzuya göre limon ve pulbiber eklenebilir.
Not: Bu tarif, Eşimin Sevgili Ananesinden,Sultanıma teşekkürler ediyorum.