- 500 gr kıyma
- 2 çorba kaşığı çekilmiş ekmek içi
- 1 küçük kuru soğan(rendelenmiş)
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çorba kaşığı yoğurt suyu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Zemin için
- Pide(küp küp doğranmış)
- 2 çorba kaşığı tereyağ
Domates sosu için
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1-2 domates(rendelenmiş,pişmiş)
- 1 kahve fincanı ılık su
- Tuz
Üzeri için
- Yoğurt(kişi başı 3-4 çorba kaşığı)
Yapılışı
Köfte malzemeleri karıştırılarak yoğrulur,buzdolabında dinlenmeye bırakılır.Diğer tarafta domates sosu için gerekli malzemeler karıştırılır.Pideler eritilen tereyağ ile teflon tavada bir süre kavrulur.Köftelere rulo şekli verilir,kızartılır.Servis tabağına alınan pidelerin üzerine önce domates sosu,sonra yoğurt en son da köfteler dizilerek sıcak servis edilir.