27 Eylül 2008 Cumartesi

Manisa Köftesi

Malzemeler
  • 500 gr kıyma
  • 2 çorba kaşığı çekilmiş ekmek içi
  • 1 küçük kuru soğan(rendelenmiş)
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı yoğurt suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Zemin için

  • Pide(küp küp doğranmış)
  • 2 çorba kaşığı tereyağ

Domates sosu için

  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1-2 domates(rendelenmiş,pişmiş)
  • 1 kahve fincanı ılık su
  • Tuz

Üzeri için

  • Yoğurt(kişi başı 3-4 çorba kaşığı)

Yapılışı

Köfte malzemeleri karıştırılarak yoğrulur,buzdolabında dinlenmeye bırakılır.Diğer tarafta domates sosu için gerekli malzemeler karıştırılır.Pideler eritilen tereyağ ile teflon tavada bir süre kavrulur.Köftelere rulo şekli verilir,kızartılır.Servis tabağına alınan pidelerin üzerine önce domates sosu,sonra yoğurt en son da köfteler dizilerek sıcak servis edilir.