26 Eylül 2008 Cuma

Közlenmiş Patlıcanla İmam Bayıldı

Malzemeler
  • 4-5 adet patlıcan
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 adet dolma biber
  • 4 adet domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • Zeytinyağ
  • Tuz

Yapılışı

Patlıcanlar yıkanır,kurulanır,uçlarından 2 cm kadar kesilir(böyle yapınca delmeye gerek kalmıyor).Kızgın sac üzerinde közlenmeye bırakılır.Diğer tarafta soğan piyazlık doğranır,sarımsak rendelenir(istenirse bütün olarak bırakılabilir).Tavaya 2-3 çorba kaşığı zeytinyağ koyulur,soğan ve sarımsaklar ilave edilir,kısık ateşte kavrulur.Üzerine ince kıyılmış dolma biber eklenir,kavurmaya devam edilir.Domatesin kabuğu soyulur,ince ince kıyılır ve tavada pişmekte olan sebzelerin üzerine eklenerek kavurma işlemine devam edilir.Tuz eklenir.Patlıcanların kabuğu soyulur,ortası yarılarak tuzlanır,hazırlanan iç harç doldurulur ve 180 derecede 25-30 dk pişirilir.Ilık servis edilir.

Bu tarif Borsa Lokantasından.