2 Ağustos 2008 Cumartesi

Tava Böreği

Kesinlikle çok pratik ve lezzetli olan bu tarif, Sevgili Nilgün Hanım'dan kendisine teşekkürlerimi sunuyorum.
Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • Beyaz peynir
  • Maydonoz(isteğe bağlı)
  • Becel Zeytinyağlı

Yapılışı

Kapaklı bir teflon tava Becel ile yağlanır.Bir yufka kenarları dışarı sarkacak şekilde tavaya serilir.Diğer yufkadan bir parça koparılarak tavanın zeminine koyulur.Üzerine peynirli harç yayılır ve kalan yufka peynirlerin üzerine serilir.Becel, bu yufkanın her tarafına iyice sürülür.İlk yufkanın dışarıda kalan kenarları en üste kapatılarak tekrar Becel sürülür ve tavanın kapağı kapatılarak börek, kısık ateşte pişmeye bırakılır.Arasıra kontrol ederek her iki tarafı da kızarıncaya kadar kısık ateşte pişirilir.

Not : İç harcı için kıymayı kavurarak, patatesi ve hatta tavuğu haşlayıp kullanarak bile yapılabilir.