29 Temmuz 2008 Salı

Kandil Simidi ..

Kandiliniz kutlu olsun.
Malzemeler

  • 125 gr margarin, oda sıcaklığında yumuşamış
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • 1 adet yumurta
  • Susam,çörekotu

Yapılışı

Tüm malzemeler karıştırılır,yoğrulur.Un miktarı , hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar eklenir.Daha sonra hamur tezgahta uzunca oklava gibi açılır, kesilir,elde edilen parçalara simit şekli verilir, hamuru önce çırpılmış yumurtaya ardından da susama batırılarak(ya da hamurun üzerine serperek) yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Açılan hamurun diğer kısmına da çörekotu serpilerek tepsiye dizilir.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10-15 dk pişirilir.

Not: Tarif, Oktay Usta'nın Mutfağından isimli yemek kitabından..