30 Temmuz 2008 Çarşamba

Yumurtasız Krep

Malzemeler
  • 1,5 kahve fincanı un
  • 2 kahve fincanı süt
  • 1-2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Bir fiske karbonat
  • Bir fiske tuz

İç harcı

  • 1 adet domates
  • 1 adet biber
  • 1 adet parmak sosis
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Zeytinyağ

Arasına

  • Tereyağ
  • Kaşar peyniri,rendelenmiş


Yapılışı

Krep malzemeleri karıştırılır ve 5-10 dk. kadar dinlenmeye bırakılır. Diğer tarafta iç harç malzemeleri ince ince kıyılarak zeytinyağ ile pişirilir. Krep yapışmaz tavada pişirilir, üzerine ince olacak şekilde tereyağ sürülür. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısı krebin yarısına yayılır, iç harcın tamamı kaşarın üzerine yayılır,onun üzerine kalan kaşar peyniri koyulur ve krebin diğer yarısı üzerine kapatılır. Isıtılan krep tavasında kaşar eriyene kadar arkalı önlü şekilde çevrilen krep, sıcak olarak servis edilir.