29 Haziran 2008 Pazar

Pizza

Malzemeler
  • 500 gr un (2,5 su bardağı)
  • 1/2 paket yaşmaya
  • 1 talı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • Alabildiği kadar ılık su(1,5 - 2 çay bardağı kadar)

Sosu için:

  • 1 tatlı kaşığı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı ketçap (ben ekledim)
  • 1 küçük domates, rendelenecek
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Kekik

Üzeri için:

  • Sucuk
  • Bir avuç tane mısır
  • Siyah zeytin
  • Biberli zeytin
  • Kaşar peyniri, rendelenecek

Yapılışı

Karıştırma kabına 2,5 su bardağı un koyulur, ortası çukurlaştırılır, etrafına1 tatlı toz şeker,1 tatlı kaşığı tuz serpilir.Yarım paket yaşmaya,alabiliği kadar su ilave ederek eritilir. Sıvıyağ eklenir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur, ikiye bölünür ve merdane ile açılır. Sosu hazırlanır. Fırın tepsilerine açılmış hamurlar alınır. Üzerlerine sos sürülür, kaşar peynir rendesi serpilir.İstenen harçtan ekleyin.Tekrar üzerine kaşar peynir rendesi ilave edilir. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir.

Not: Tarif, Oktay Usta'nın Mutfağı'ndan isimli yemek kitabından.Teşekkürler Oktay Usta.