25 Haziran 2008 Çarşamba

Pastane Poğaçası II

Malzemeler
  • 1 paket yaşmaya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 100 gr erimiş margarin
  • 2 çorba kaşığı yumuşak margarin
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • Beyaz peynir
  • Üzeri için yumurta sarısı
  • Susam,çörekotu

Yapılışı

Un elenir,ortası havuz gibi açılır.Kenarlarına şeker ve tuz serpilerek ortasına yaşmaya konur,ılık süt yavaş yavaş eklenerek maya elle ezilerek eritilir.Erimiş yağ ve yumuşak margarin eklenir, hamur ele yapışıp bırakacak kıvama gelene kadar un eklenir.Yaklaşık 1,5 saat dinlendirilir.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılır,elde açılır,ortasına beyaz peynir koyularak, D şeklinde kapatılır.Üzerine yumurta sarısı sürülür.200 derece ısıtılmış fırında 20 dk pişirilir.

Hep yaptığım mayalı poğaça tarifimi bu kez margarin ile denedim. Sonuç mu? : Çok lezzetli oldu :)