1 Temmuz 2008 Salı

Klasik Kek

Klasik kek tarifinde ufak bir kaç değişiklik yapayım dedim,ortaya bu tarif çıktı.Çok büyük değişiklik yok tabii :)) Yiyenler beğendi,deneyip beğeneceğinizi umarım.

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı sıvıyağ
  • 3 su bardağından bir parmak eksik un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı tepeleme kakao
  • 1 çay bardağı damla çikolata

Yapılışı

Yumurta ve şeker çok iyi çırpılır.Rengi beyazlaşınca,süt ve sıvıyağ eklenerek çırpmaya devam edilir.Daha sonra un,kabartma tozu ve vanilya eklenerek mikserin en düşük ayarında çırpılır.Karışımın yarısına kakao eklenir.Bir sade, bir kakaolu karışımdan yağlanmış ve unlanmış kalıba dökülerek ve aralarına damla çikolata serpilerek ,önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 35-40 dk pişirilir.