6 Temmuz 2008 Pazar

Elmalı Turta ya da Apple Pie

Malzemeler

Hamuru için:
  • 1,5 cup un
  • 1 cup tereyağ tereyağ (küp küp kesilmiş)
  • 0,1 litre soğuk su

Elmalı harç için:

  • 2 adet elma (kabukları soyulmuş, ince dilimlenmiş)
  • Birkaç damla limon suyu
  • 1 cup toz şeker
  • 2 çay kaşığı kaşığı tarçın
  • 1 cup ceviz (irice kırılmış)

Yapılışı

Önce un ve tereyağı, elle iyice birbirine yedirilir. Yavaş yavaş soğuk su ilave ederek hamuru yoğrulur. Sert bir hamur elde edilir. Hamur buzdolabı poşetine koyularak, buzdolabında yarım saat dinlendirilir. Daha sonra ikiye bölünürek buzdolabında dinlenmeye bırakılır. Tart kalıbı tereyağ ile yağlanır. Buzdolabında dinlendirilen hamurun bir parçası alınır, merdane ile açılarak tart kalıbına döşenir. İç harç için gerekli malzemeler derin bir kapta iyice karıştırılır. Hamur serili kalıba elmalı harç boşaltılır. Buzdolabından hamurun diğer parçası çıkarılıp o da merdane ile açılır ve tartın üstü kapatılır. Hamurun alt ve üst kenarları iyice birleştirilir. Hamurun üzerine bıçakla çentik açılır, dekoratif şekil verilebilir. Kalıbın kenarlarının yanmaması için aliminyum folyo ile kaplanır. 180 derece ısılı fırında 30 dakika kadar pişirilir. Daha sonra folyo çıkarılıp 30 dakika daha pişirilir. İyice soğuduktan sonra servis edilir.

Not : Bir gece dinlendikten sonraki halini daha çok beğendik. Better Homes and Gardens'ın web sayfasından, birkaç küçük değişiklikle :)) Orjinal tarif için buraya tıklayabilirsiniz.