26 Nisan 2008 Cumartesi

Elmalı&Pekmezli Turta

Bu tarif için Gülay Hanım'a teşekkürlerimi sunuyorum.

Malzemeler
  • 4 çorba kaşığı pekmez
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 25 gr margarin
  • 1-2 adet elma
  • 1-2 avuç ceviz
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 3 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Yapılışı

Isıya dayanıklı fırın kabının içerisine pekmez,4 kaşık şeker ve yağ koyularak ocakta eritildikten sonra bir kenara alınır.Karışım donduktan sonra üzerine dilimlenen elma ve ceviz serilir.Diğer tarafta yumurta ve 2 çay bardağı şeker çırpılır,portakal suyu,un ve kabartma tozu eklenerek karıştırılır ve fırın kabına dökülür.170 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirildikten sonra sıcakken ters çevrilerek servis tepsisine alınır.Soğuduktan sonra servis edilir.

Not: Daha önce tarifini Sevda'dan alarak yaptığım İncirli Kurabiye tarifi de aslında Gülay Hanım'danmış.Bunun için de kendisine teşekkür ediyorum.