2 Kasım 2007 Cuma

İncirli Kurabiye


Malzemeler
  • 1 yumurta
  • 1/2 paket margarin (oda sıcaklığında,yumuşamış)
  • 1/2 su bardağı toz şeker (rondoda çekilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 avuç ceviz (çekilmiş)
  • 10 adet kuru incir (20 dk sıcak suda bekletilmiş,küçük doğranmış)
  • Aldığı kadar un

Yapılışı

Şeker ve yağ karıştırılır,yumurta eklenir.Ardından tarçın,ceviz,incir,un,kabartma tozu eklenerek hamur yoğrulur.Yumuşak kıvamlı bir hamur olması gerekiyor,o yüzden unu ayarlarken hamur elinize yapışıp bırakacak kıvamda olmalıdır.Hamur 15 dk dinlendirilir,daha sonra yuvarlak şekil verilir.Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve kurabiyeler dizilir.

Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 30 dk kadar pişirilir.

Not : Tarif için Sevda'ya teşekkürler..