27 Nisan 2008 Pazar

Mucize buluş : Silikon Kalıplar I

Yiyecek pişirmek kadar,malum neyin içinde pişirildiği de çok önemli..Bazen muhteşem bir kek tarifi sırf kalıbın azizliğine uğrayıp heba olabiliyor.Mutfak araç gereçleriyle ilgili uzuuuuuuuun zamandır yazı yazmadığım için ve özellikle silikon kalıplar ile ilgili sorularla karşılaştığımdan yoğun istek üzerine bugün de bu konuya değineyim dedim.

Önce Softbowl la başlayalım..En çok tercih edilen ürünlerine bir göz atalım..

  • Bu klasik kek kalıbının adı Kamelya..


  • Ee benimle aynı adı taşıyan ürüne yer vermeden olur mu :) şeklinden de anlaşıldığı üzere işte Yonca..

  • Baton kek kalıbının ismi ise Yasemin..(Sevgili Jas,ben de sana ithaf ediyorum :)


  • Muffin kalıbına ise Mimoza adı verilmiş..

Fackelmann ve Silikomart için bekleyin ...