5 Mart 2008 Çarşamba

Kolay Börek

Malzemeler
  • 3 yufka
  • 100 gr beyaz peynir
  • 1 yumurta
  • 3-4 çorba kaşığı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • Çörekotu

Yapılışı

Yuvarlak bir borcam yağlanır.Bir yufka kenarları dışarı gelecek şekilde sarkıtılarak serilir.Yumurta çırpılır,sıvıyağ ve yoğurt eklenerek karıştırılır,yufkaya sürülür.2.yufka buruşturularak tepsiye yerleştirildikten sonra üzerine peynir ufalanır,kalan yufka da aynı şekilde üzerine koyulur ve yumurtalı karışım sürülerek peynir yayılır.İlk yufkanın dışarıda kalan kenarları en üste kapatılır.Kalan yumurtalı karışım böreğin üstüne sürülür ve pişirmeden önce dilimlenir.Üzerine çörekotu serpilir.200 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dk pişirilir.