6 Mart 2008 Perşembe

Elmalı&Havuçlu Rulo

Malzemeler

  • 125 gr light yumuşak margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

İçine

  • 2 havuç
  • 1-2 elma
  • 1 avuç irice çekilmiş ceviz
  • Tarçın
  • Yarım çay bardağı tozşeker
  • 2-3 çorba kaşığı bal

Üzerine

  • Pudra şekeri

Yapılışı

Havuc rendelenir,şeker eklenerek bir tavaya alınır,pişmeye yakın elma rendesi de ilave edilerek pişirilir.Piştikten sonra tarçın,ceviz ve bal eklenir.Yumuşak margarin ile pudra şekeri karıştırılır.Yumurta eklenir.Ardından,kabartma tozu,un ve nişasta eklenir.Burada unun miktarı şöyle ayarlanmalıdır:Hamur ele yapışmayacak kıvamda (meşhur kulak memesi kıvamında) olmalıdır.Hamur yoğrulduktan sonra dinlendirilir.Fırın 160-170 derecede ısıtılır.Dinlenen hamur merdane yardımıyla dikdörtgen olarak açılır.Üzerine elmalı&havuçlu harç yayılırak hamur rulo yapılır ve üzerine fırça yardımıyla çok az bal sürülerek fırında yarım saat pişirilir.Servis edilmeden önce üzerine pudra şekeri serpilerek dilimlenir.

Not: 1 gün dinlenince daha lezzetli oluyor.Bu tarif, mutfaktaki nacizane tecrübelerime dayanarak tarafımdan oluşturulmuştur.