11 Mart 2008 Salı

Bir taşla iki kuş..


Pastanede yediğim kuru pastaların tadı damağımda kaldığından evdeki denemelerimde o lezzeti yakalamaya çalışırım hep,bu da o denemelerden birisi.Aslında daha önce Susamlı Pastane Simidi yapmıştım,bu tarifte de ondan yararlanıp,küçük değişiklikler yaptım.Hazırladığım hamurdan iki çeşit tuzlu kurabiye yaptım.İşte tarif..

Malzemeler
  • 60 gr margarin,yumuşamış
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 3/4 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Çeyrek limonun suyu
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • Yumurta akı
  • Susam
  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu
Yapılışı

Tüm malzemeler karıştırılır,yoğrulur.Un miktarı , hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar eklenir.Daha sonra hamur tezgahta açılır,bir kısmı çay bardağı ve küçük pet şişe ağzı ile içiçe kesilir,elde edilen simit hamuru önce yumurta akına ardından da susama batırılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Açılan hamurun diğer kısmını da kalıp yardımıyla kesilip yumurta sarısı sürülüp çörekotu serperek tepsiye dizilir.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25-30 dk pişirilir.